Sałatka z mięsa

Składniki:

mięso gotowane różne - 30 dkg (resztki pieczeni, boczku, drobiu, wołowiny, itd.)
ziemniaki - 20 dkg
kiszony ogórek - 10 dkg
duże jabłko
groszek konserwowy - 15 dkg
ugotowane jaja - 2 szt
majonez kętrzyński sałatkowy - 1 słoik
ocet
cukier
sól
natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

Jaja ugotować na twardo. Obrać ugotowane w łupinach ziemniaki. Mięso drobno posiekać lub grubo zmielić. Jaja, ogórek, ziemniaki i jabłko pokroić w kostkę. Dodać groszek. Wszystko razem wymieszać dodając 3 stołowe łyżki kętrzyńskiego majonezu sałatkowego. Przyprawić do smaku. Wyłożyć na salaterkę, polać majonezem i udekorować natką pietruszki.