Sałatka warstwowa

Składniki:

10 dag masła
10 dag sera żółtego
5 jajek ugotowanych na twardo
1 cebula
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
natka pietruszki
majonez kętrzyński

Sposób przyrządzenia:

Sałatkę układać warstwami: Starte na grubych oczkach białka włożyć do salaterki, na nich ułożyć starty na cienkich oczkach żółty ser. Tuńczyka (1 puszkę) wyjąć z zalewy i położyć na serze żółtym i polać połową słoiczka majonezu kętrzyńskiego. Zamrożone masło starte na grubych oczkach ułożyć na warstwie majonezu kętrzyńskiego i przykryć to cebulą pokrojoną w drobną kostkę. Następnie ułożyć tuńczyka wyjętego z zalewy (1 puszka) i przykryć go pozostałą częścią majonezu kętrzyńskiego, na to położyć żółtka starte na drobnej tarce. Całość posypać drobno posiekaną natką pietruszki.